petek, 24. junij 2016

Slastna Nutellina torta

Sestavine
Fantastični biskvit:
3 jajca
60 g moke
70 g sladkorja v prahu
6 zdrobljenih ameriških piškotov
3 žlice mleka

Fenomenalna Nutellina krema sestoji iz:
4 zvrhanih žlic Nutelle
500 g mascarponeja
250 ml sladke smetane
8 zdrobljenih ameriških piškotov

V božansko kremo z belo čokolado spada:
100 g bele čokolade
300 ml sladke smetane
3 lističi želatine


Postopek
Biskvit:
ubijemo tri jajca in ločimo beljake od rumenjakov. Slednje s sladkorjem penasto umešamo, beljake pa stepemo v trden sneg. K rumenjakom vlijemo 3 žlice mleka in vsujemo moko. Vse sestavine dobro premešamo, nato jim nežno dodajamo sneg iz beljakov. Homogeno maso obogatimo z zdrobljenimi piškoti, jo premešamo in nato vlijemo v tortni model premera 26 cm. Njegovo dno naj bo prekrito s papirjem za peko, robovi pa namaščeni.
Segrejemo pečico na 180 stopinj, vanjo za 12 minut postavimo tortni model.
Nutellina krema:
smetano stepemo in jo vmešamo k mešanici štirih zvrhanih žlic Nutelle in mascarponeja, nato zdrobimo in vmešamo ameriške piškote.
Krema z belo čokolado:
3 lističe želatine namočimo v kozarcu vode. Belo čokolado položimo v posodo in jo zalijemo s 50 ml sladke smetane, nato jo nad nizkim ognjem počasi topimo. Ko je zmes homogena, lističe želatine ožamemo in jih raztopimo v čokoladi.
Stepemo preostalih 2,5 dl sladke smetane, h kateri nato vmešamo čokolado!
Obroč za torto obdamo s papirjem za peko in vanj položimo biskvit. Namočimo ga s 7 žlicami mleka. Nanj nežno nadevamo Nutellino kremo, po vrhu pa kremo z belo čokolado.
Torto za najmanj 6 ur pospravimo v hladilnik, seveda pa bo boljša naslednji dan.

Torti odstranimo papir za peko in jo obdamo z odrezanimi piškoti.

Dober tek!!!!! 


Ni komentarjev:

Objavite komentar