Sestavine
Fantastični biskvit:
3 jajca
60 g moke
70 g sladkorja v prahu
6 zdrobljenih ameriških piškotov
3 žlice mleka
Fenomenalna Nutellina krema sestoji iz:
4 zvrhanih žlic Nutelle
500 g mascarponeja
250 ml sladke smetane
8 zdrobljenih ameriških piškotov
V božansko kremo z belo čokolado spada:
100 g bele čokolade
300 ml sladke smetane
3 lističi želatine
Postopek
Biskvit:
ubijemo tri jajca in ločimo beljake od
rumenjakov. Slednje s sladkorjem penasto umešamo, beljake pa stepemo v trden
sneg. K rumenjakom vlijemo 3 žlice mleka in vsujemo moko. Vse sestavine dobro
premešamo, nato jim nežno dodajamo sneg iz beljakov. Homogeno maso obogatimo z
zdrobljenimi piškoti, jo premešamo in nato vlijemo v tortni model premera 26
cm. Njegovo dno naj bo prekrito s papirjem za peko, robovi pa namaščeni.
Segrejemo pečico na 180 stopinj, vanjo
za 12 minut postavimo tortni model.
Nutellina krema:
smetano stepemo in jo vmešamo k mešanici
štirih zvrhanih žlic Nutelle in mascarponeja, nato zdrobimo in vmešamo ameriške
piškote.
Krema z belo čokolado:
3 lističe želatine namočimo v kozarcu
vode. Belo čokolado položimo v posodo in jo zalijemo s 50 ml sladke smetane,
nato jo nad nizkim ognjem počasi topimo. Ko je zmes homogena, lističe želatine
ožamemo in jih raztopimo v čokoladi.
Stepemo preostalih 2,5 dl sladke
smetane, h kateri nato vmešamo čokolado!
Obroč za torto obdamo s papirjem za peko
in vanj položimo biskvit. Namočimo ga s 7 žlicami mleka. Nanj nežno nadevamo
Nutellino kremo, po vrhu pa kremo z belo čokolado.
Torto za najmanj 6 ur pospravimo v
hladilnik, seveda pa bo boljša naslednji dan.
Torti odstranimo papir za peko in jo
obdamo z odrezanimi piškoti.
Dober tek!!!!!
Ni komentarjev:
Objavite komentar