torek, 13. september 2016

Noč raziskovalcev


Noč raziskovalcev / Researchers' Night
Znanost za življenje / Science for Life
Eden od že preizkušenih dogodkov za promoviranje znanosti je vseevropska Noč raziskovalcev / Researchers' Night. Izvaja se vsako leto v vseh državah članicah EU zadnji petek v septembru. Aktivnosti so namenjene popularizaciji znanosti in zabavnemu učenju. Različni eksperimenti, predstavitve, delavnice za odrasle in otroke, vodeni izleti v laboratorijih, kvizi o znanosti in podobno ponujajo priložnost na interaktivni način navezati stik z raziskovalci in spoznati njihov prispevek k družbi.
Dogodki, ki se bodo zvrstili v letošnji Noči raziskovalcev, bodo potekali v Kopru in Izoli pod sloganom Znanost za življenje / Science for Life. Program je zasnovan poljudno, kljub znanstveni in raziskovalni naravi je namenjen širši javnosti.
V programu Noč raziskovalcev / Researchers' Night, ki se bo v Kopru in Izoli izvajal pod sloganom Znanost za življenje / Science for Life, bo sodelovala tudi Osrednja Knjižnica Srečka Vilharja Koper.
Pod mentorstvom Urške Bonin in Tine Škrokov se bomo preizkusili v ročni izdelavi papirja ter spoznali osnove knjigoveštva. Vabljeni ste vsi vedoželjni otroci, ki ste dopolnili 8 in več let bi radi nekoliko drugače preživeli zadnji petek v septembru.

Zaradi  organizacije ter nabave materiala, vas vljudno prosimo da  izpolnite spodaj priloženo prijavnico. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar