petek, 11. november 2016

Otvoritev razstave Pravljična narava

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in avtor fotografij Nikolaj Kovačič vas vabita na otvoritev razstave Pravljična narava, ki bo v soboto 19. novembra 2016 ob 11.30. Pričakujemo vas na Oddelku za mlade bralce, Verdijeva 2.

V pravljicah nastopajo škratje, velikani, čarovnice, vile itd.. Gre za pripoved, ki ustvarja svoj lastni pravljični svet. Pravljice so bile dolgo namenjene odraslim, od 18. stoletja naprej pa so namenjene otrokom. Po nastanku in izvoru so ena najstarejših oblik besedne umetnosti.

Bi radi sobotno dopoldne preživeli v duhu pravljic? Vas zanima umetnost in bi radi o njej kaj več izvedeli na prav poseben pravljični način? Vaši otroci si želijo postati pravljični junaki in z domišljijo odpotovati v pravljični vsemogoči svet? Vse to bo mogoče na Oddelku za mlade bralce. Prav zares! Nam ne verjamete?  Pridružite se nam na otvoritvi razstave Pravljična narava, kjer pravljice postanejo resničnost.



Nikolaj Kovačič se je rodil  v Trstu, kjer tudi živi.  Izšolal se je na umetniškem liceju (gimnaziji) Nordio v Trstu, nato se je  zaposlil  kot grafični operater na Primorskem dnevniku.
S fotografiranjem se je začel ukvarjati pred šestimi leti kot samouk. V teh letih je sodeloval na raznih  natečajih, na dveh se je uvrstil enkrat na drugo, drugič na prvo mesto.Najraje fotografira  pokrajine, makro in koncerte.


Ni komentarjev:

Objavite komentar