petek, 08. april 2016

Druga LegoZgodba

Avtor zgodbe Jan Starman (11let) se je odločil, da bo zgodbo o drevesu preselil v preteklost. Pa poglejmo, kaj se bo zgodilo:


        SREDNJEVEŠKO DREVO


Nemški kralj je v svojem kraljestvu naročil posekati veliko, mogočno, staro drevo, ki je stalo v sredi srednjeveškega mesta. Njegovi podložniki so se temu odločno uprli. Vendar je bil kralj gluh za njihove prošnje. Podložniki so odšli do drevesa in ga z lastnimi telesi branili. Kralj je poslal vojsko, da protestnike odženejo stran od drevesa. Starka, ki je bila tudi med protestniki, je z metlo udarila po glavi enega od vojakov, ki se je maščeval tako, da je starko do smrti zabodel z mečem. Užaloščen starkin mož je pripravljeno molotovko (steklenico z alkoholom in napeljan bobmbažni trak) prižgal in vrgel proti vojakom. Tedaj je vojska odločno napadla zbrane protestnike. Protestniki so pograbili lopate, grablje in ostalo, kar jim je prišlo pod roko, ter se podali v bolj. Po srditem spopadu je postalo jasno, da so protestniki premagali kraljevo vojsko.

Drevo je ostalo nedotaknjeno. Še danes ga lahko občudujemo v enem od lepih srednjeveških mest.Čestitke za tako bojevit razplet dogodkov!
Ni komentarjev:

Objavite komentar