Potrebujemo:
- Za piškotno testo:
250 g Albert keksov
250 g masla
- Za jagodno marmelado:
400 g jagod
2 žlici sladkorja
3 žilice vode
- Za skutino maso:
5 jajc
0,5 kg skute
1 vanilin sladkor
150 g sladkorja
1 kisla
smetana
Albert kekse zmeljemo in dodamo zmehčano maslo. Vse
skupaj zamesimo v lepo gladko testo. Narejeno postavimo v pekač in z žlico
razporedimo po pekaču. Piškotno testo damo v pečico na 175 stopinj za 10 min. Med
tem časom operemo in narežemo jagode. V ponvi razpustimo žličko masla. Dodamo
jagode in sladkor ter vodo ter kuhamo 25 min. Dobimo gosto jagodno marmelado.
Piškotno testo damo ven iz pečice in ga namažemo z narejeno marmelado. Nato
pripravimo skutino maso. Jajca zmešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem.
Dodamo 500 g skute zmešamo in nato vmešamo še kislo smetano. Skutino maso
prelijemo čez piškotno testo (ki smo ga namazali z jagodno marmelado). Damo v
pečico in pečemo 35 min na 175 stopinj.
Skutino torto lahko okrasimo z jagodami.
Dober tek!!!!
Ni komentarjev:
Objavite komentar