ponedeljek, 18. april 2016

Skutina torta z jagodami - čas je za osvežilne sladice

Potrebujemo:
  • Za piškotno testo:

250 g Albert keksov
250 g masla
  • Za jagodno marmelado:

400 g jagod
2 žlici sladkorja
3 žilice vode
  • Za skutino maso:

 5 jajc
0,5 kg skute
1 vanilin sladkor
150 g sladkorja
 1 kisla smetana

Albert kekse zmeljemo in dodamo zmehčano maslo. Vse skupaj zamesimo v lepo gladko testo. Narejeno postavimo v pekač in z žlico razporedimo po pekaču. Piškotno testo damo v pečico na 175 stopinj za 10 min. Med tem časom operemo in narežemo jagode. V ponvi razpustimo žličko masla. Dodamo jagode in sladkor ter vodo ter kuhamo 25 min. Dobimo gosto jagodno marmelado. Piškotno testo damo ven iz pečice in ga namažemo z narejeno marmelado. Nato pripravimo skutino maso. Jajca zmešamo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Dodamo 500 g skute zmešamo in nato vmešamo še kislo smetano. Skutino maso prelijemo čez piškotno testo (ki smo ga namazali z jagodno marmelado). Damo v pečico in pečemo 35 min  na 175 stopinj.

Skutino torto lahko okrasimo z jagodami.


Dober tek!!!! 


Ni komentarjev:

Objavite komentar