ponedeljek, 11. april 2016

Razstava posvečena 400-obletnici smrti Miguela Cervantesa Saavedre in Williama Shakespeareja

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper vas vljudno vabi na ogled razstave posvečeni

400-obletnici smrti Miguela Cervantesa Saavedre in Williama Shakespeareja


23. aprila praznujemo svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Dan je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. To je dan, ko praznujemo pisatelji, ilustratorji, knjižničarji in vsi, ki imamo radi knjige.

Svetovni dan knjige se zgleduje po prazniku Sv. Jurija, v katerem so Katalonci v en praznik združili več običajev oziroma praznikov, med katerimi tudi praznik vrtnic, ki izvira iz sedemnajstega stoletja. Tako so dobili dan, na katerega so fantje dekletom podarili vrtnico (lepoto), one pa njim knjigo (znanje). Unesco je razglasil 23. april za svetovni dan knjige leta 1995. S tem datumom je opozoril, da je 23. april dan mnogih literarnih obletnic – na ta dan so se rodili ali umrli številni svetovno znani literarni ustvarjalci: Miguel de Cervantes , William Shakespeare, Inca Garcilaso de la Vega, Rupert Broke, William Wordsworth, Maurice Druon in Vladimir Nabokov.


Letos ima 23. april posebno vrednost, saj praznujemo 400-obletnico smrti Miguela Cervantesa Saavedre in Williama Shakespeareja. 

Razstava bo na ogled od 11. aprila 2016 do 03. maja 2016. 

Lepo vabljeni!
Ni komentarjev:

Objavite komentar