Za tortilje potrebujemo:
250 g moke
170 ml tople vode
Moko zmešamo z vodo. Mesimo toliko časa, da testo
odstopa od posode. Če se masa preveč drobi dodamo še malo vode, če pa se masa
preveč lepi dodamo še malo moke.
Za nadev potrebujemo:
1 Veliko čebulo
Žličko vegete
2 bučki
2 papriki (zeleni, rdeči, po želji)
100 g graha
Piščančja prsa
Malo mezge (šalše)
Kremni sir
Priprava:
Na olju dušimo čebulo z žličko vegete (približno 15 min). Čebula se
ne sme zasmoditi, zato počasi dolivamo malo vode. Nato dodamo na kocke narezano
zelenjavo in piščančje meso (dušimo 15 min). Dodamo malo mezge in dušimo še 15
min.
Maso za tortilje razdelimo na 8 delov in jih
razvaljamo. Pečemo jih v ponvi kot palačinke na obeh straneh (ponev namažemo z
oljem).
Ko so naše tortilje gotove jih namažemo s kremnim
sirom in nadevamo s pripravljeno mešanico zelenjave in mesa. Tortilje zvijemo
in ponudimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar