ponedeljek, 7. marec 2016

LegoZgodbe

Vabljeni na nove pravljične ustvarjalnice!

Oddelek za mlade bralce Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper bo v mesecu aprilu organiziral novo pravljično ustvarjalnico LegoZgodbe. Ustvarjanje zgodb s pomočjo lego kock je preverjena metoda, ki pri vaših otrocih povečuje motivacijo za pisanje in branje ter izboljšuje njihovo pismenost in način komuniciranja. 



Ustvarjalnico bomo izvajali s pomočjo LegoStoryStarter, izdelka programa LEGO Education, ki bo vaše otroke navdušil za branje, pisanje in razvijanje lastnih zgodb. Z uporabo lego kock in mini figuric bodo svoje ideje oblikovali v zgodbe ter jih preko računalnika pretvorili v knjigo, strip ali časopisni članek . Kocke so odlična vizualna podpora, ki otrokom omogoča, da si hitreje zapomnijo podrobnosti in naravni potek zgodbe. Otroci bodo pri tem uživali in nevede med igro razvijali veščine govora, branja in pisanja. 





Pravljična ustvarjanica LegoZgodbe bo potekala v obliki petih srečanj. Za uspešno opravljeno delavnico naj bi se otrok udeležil vseh. Prvo srečanje bo 4. aprila 2016 ob 17h na Oddelku za mlade bralce. Ostala srečanja pa se bodo odvijala 18. aprila, 9. maja, 23. maja in še zadnje srečanje 30. maja prav tako ob 17h na Verdijevi 2. 


Nova pravljična ustvarjalnica je primerna za otroke v starosti od 9 do 12 let.
Na delavnico se je potrebno predhodno prijaviti.
Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Prijavnica: 




Ni komentarjev:

Objavite komentar