četrtek, 4. februar 2016

Babičine palačinke

Potrebujemo:
4 jajca
1/2 l mleka
1 vanilijev sladkor
250g moke
2 žlički pecilnega praška
malo soli
4 žlice sladkorja
4 velika kiselkasta jabolka
4 žlice margarine za ponev

Postopek: 
Ubij 4 jajca v veliko skledo dodaj oba sladkorja. Z metlico ali stepalnikom jih penasto stepi, nato prilij mleko. Dodaj moko s pecilnim praškom in soljo ter mešaj dokler ne bo masa gladka in brez grudic. Olupi jabolka, jih nareži na četrtine in odstrani peške. Nareži četrtine na tanke krhlje. V ponev stali eno žlico margarine. Z zajemalko vlij v ponev malo testa. Hitro zloži jabolčne krhlje na testo Debele palačinke naj se pri srednji temperaturi pečejo približno 3 min nato palačinko obrni z metlico. Pečemo še drugo stran z jabolki vred (zlato rumene barve).




Namig:
Maso za palačinke sem naredila po zgornjem receptu, vendar je bila masa zelo redka, zato sem dodala še malo moke, da se je zmes lepo zgostila.










Idejo za babičine palačinke sem dobila v knjigi Feliksova kuharska knjiga, kjer naš zajček Feliks zbira recepte iz vsega sveta. Pohiti k nam v knjižnico in si izposodi Feliksovo kuharsko knjigo ter se tudi ti preizkusi v peki in kuhanju :) .






Ni komentarjev:

Objavite komentar