četrtek, 25. februar 2016

Kremna gobova juha

Potrebujemo:
  • 300 g svežih gob (jaz sem uporabila šampinjone)
  • 1 veliko čebulo
  • 2 krompirja
  • 1 žličko vegete
  • 1 l juhe
  • 2 žili krušnih drobtin
  • 2 žici kisle smetane 

Postopek:

Najprej na drobno narežemo čebulo. V loncu razpustimo košček masla dodamo na drobno narezano čebulo in žličko vegete ter dušimo 20 min. Med tem časom narežemo gobice in na majhne koščke krompir. Narezano dodamo v lonec in dušimo še petnajst minut. Dodamo 1 liter juhe. Počakamo da juha zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo še 20 min. Dodamo dve žici krušnih drobtin za zgostitev, kuhamo še 20 min. Nato dodamo dve žlici kisle smetane in še enkrat zavremo, ogenj zmanjšamo poskusimo, ali je naša juha dovolj gosta in odstavimo od štedilnika. Pokrita naj počiva še 10 min. Nato pa jo servirajte z žličko kisle smetane.





Ni komentarjev:

Objavite komentar