Potrebujemo:
- 300 g svežih gob (jaz sem uporabila šampinjone)
- 1 veliko čebulo
- 2 krompirja
- 1 žličko vegete
- 1 l juhe
- 2 žili krušnih drobtin
- 2 žici kisle smetane
Postopek:
Najprej na drobno narežemo čebulo. V loncu
razpustimo košček masla dodamo na drobno narezano čebulo in žličko vegete ter
dušimo 20 min. Med tem časom narežemo gobice in na majhne koščke krompir.
Narezano dodamo v lonec in dušimo še petnajst minut. Dodamo 1 liter juhe.
Počakamo da juha zavre, zmanjšamo ogenj in kuhamo še 20 min. Dodamo dve žici
krušnih drobtin za zgostitev, kuhamo še 20
min. Nato dodamo dve žlici kisle smetane in še enkrat zavremo, ogenj zmanjšamo
poskusimo, ali je naša juha dovolj gosta in odstavimo od štedilnika. Pokrita
naj počiva še 10 min. Nato pa jo servirajte z žličko kisle smetane.
Ni komentarjev:
Objavite komentar