ponedeljek, 8. februar 2016

Stari rek pravi, da mora biti pust masten okoli ust. Specite pustne krofe kar sami :)

Potrebujemo:
1 kg moke
6 dag kvasa
1/2 l mleka
7 rumenjakov
6 dag sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 dl olja
1/2 dl ruma
1 kavna žlička soli
Limonina lupina 


Postopek:
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor stepamo, da postane masa penasta in naraste. Dodamo olje in rum. Mešamo dalje in počasi dodajamo sol, limonino lupino in malo mleka (temu pravimo jajčna zmes). V posodo (multipraktik) damo 1 kg moke. V pripravljeno moko zlijemo vzhajan kvas (kvas vzhajamo tako, da ga zdrobimo ter malo zalijemo z mlačnim mlekom in dodamo žličko sladkorja). V multipraktiku začnemo z mešanjem in postopoma dodajamo jajčno zmes. Mešamo toliko časa, da testo odstopa od posode. Ko je testo pripravljeno ga vzhajamo pol ure, da se le to lepo dvigne. Maso zajemamo z jedilno žlico in oblikujemo kroglice (približno 10 dag mase v kroglici) in jih pustimo vzhajati približno 30 minut. V kozico damo za 3 prste olja in jih v ne prevroči maščobi zlato-rumeno spečemo.
Iz tega testa naredimo 24 krofov.
Krofe lahko napolnite z marmelado. Okusni so pa tudi z čokolado. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar